Ord och inga visor

Ord och inga visor 

 

Andra tävlingsomgången av Melodifestivalen fick en inte helt positiv kritik i nöjeskrönikör Rebecca Hami i SVTs skrivna kommentarer på nätet. 

Melodifestivalen måste sluta sura och lägga ned med att bajsa där den äter.var kanske inte så konkret men inte desto mindre tydligt avståndstagande. 

Aven de förinspelade programmen fick sig en avhyvling. 

De förinspelade artistpresentationerna liknar precis som förra veckan idolkorten som Bris tillverkar och delar ut: Det är okej att vara ihop med någon som ens föräldrar inte gillar, tjejer behöver inte killar för att känna sig bra och alla får vara med oavsett ålder. (Även om följdeffekten av det senare blir en bortglömd låttext och att artisten i fråga berättar på presskonferensen innan sändning att han bara vill att det ska ta slut.) Var sann mot dig själv! (Vad betyder ens det?) 

Själv blev jag något undrande när den sista låtens sångfågel inte kunde ett ord svenska utan kommunicerade enbart på engelska trots att hon skulle representera Sverige. Om hon uppträtt på den polska varianten av tävlingen hade det varit mer logiskt då hon var född där men man är väl gammalmodig.