Ensamkommande får stanna

Och så var det Centern som säger ja till förslag om ensamkommande. 

”Juristerna i Lagrådet och många remissinstanser har sågat lagförslaget, och Annie Lööf håller med i mycket av kritiken. 

Fortsatt kritiska 

Trots det stödjer C ett förslag som Lööf själv anser vara dåligt.” 

 

Moderaterna anser att: 

”.5 apr. 2017 – riksdagen Johan Forssell Bildkälla: TT Bild. – Principen bakom är enkel. Om man har asylskäl och är under 18 år ska man få bästa möjliga förutsättningar. Den som ljuger om sin ålder eller saknar asylskäl måste sorteras ut, säger Forssell. Moderaterna ”. 

 

Nu väntar vi på att förslaget om månggifte skall dammas av. Eller som det utformades härförleden. 

Visserligen tog Centerledaren då avstånd för  förslaget med orden: 

 

 Månggifte 

Nu 

I går sade Annie Lööf svarade att hon själv aldrig varit för månggifte. Hon sade att vissa delar av idéprogrammet behöver ”dras ifrån”. ”Månggifte är en sådan del”. 

– Jag har aldrig stått för månggifte. Jag har heller aldrig kallat mig nyliberal, sa Lööf till Sveriges Radio. 

 

Men tidigare hade hon varit för det. 

 

I Sveriges Radios P4 Jönköping 

Som vice ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, Cufbloggade Lööf 2006 om att hon var ”stolt” över ungdomsstämmans beslut om antagna principfrågor, bland annat: ”månggifte för den som önskar”. 

 

 

Vad tidelag anbelangar är de också ett tidigare förslag som kanske kan dammas av men då av Liberalerna. 

 

 

”Förslaget om att göra incest och nekrofili lagligt, som Luf i Stockholm föreslår, är inte första gången ett politiskt ungdomsförbund velat bevisa sin radikala framtoning. 

Lagliga knarkbutiker, obligatoriskt självförsvar för tjejer i skolan och avskaffa förbudet att ha sex med djur är några andra politiska idéer som lanserats av de unga och arga.” 

 

Land skall med lag byggas stod det sedan år 1360, då Magnus Eriksson (ladulås ) instiftade den första lag som gällde hela landet har det gällt att ”Land skall med Lag byggas 

Nu gäller att enskilda tyckande om humanitet skall göra att trots lagrådets förkastelse kommer förslaget att bli verklighet.
Lagrådets invändningar om att (”Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. ) Och trots andra partier som 
värnar om lagen kommer den inte att gälla. 

Lars