MISSTROENDEFÖRKLARING

MISSTROENDEFÖRKLARING

 

Så har då Alliansen riktat misstroendeförklaring mot tre ministrar.

Under den borgerliga regeringsmakten fick en minister avgå på grund av en obetald TV-licens och en för att betalat en städhjälp svart.

Nu förvånas Vänstern och Socialdemokraterna talar om oansvarighet från Alliansen efter det att det konstaterats att två ministrar i ett år vetat om att Sveriges säkerhet lämnats medvetet ut av en Generaldirektör till främmande Öststatsmakter utan att ha informerat sin Statsminister. Åtminstone är det den officiella förklaringen. Ja, kanske har man varit pinsamt medveten om att ett formellt underrättande måste protokollföras och har därför undvikit det och i stället gjort så som Ygeman säger att man inte gör. Nämligen att informera under en kafferast.

Under en lång tid har polisen inte klarat sina åligganden och en stor del, på vissa platser en tredjedel, slutat. Allt under ledning av en person som inte är polisutbildad utan varit sekreterare till en före detta socialdemokratisk justitieminister.

Under en lång tid har sjukvården inte kunnat leverera utan dragets med överbeläggningar och personalbrist.

Under en lång tid har man mottaget fler invandrare än man kunnat härbärgerar och framför allt kunnat sätta i arbete. Efter nio år i Sverige prognostiserar att hälften fortfarande skall komma att gå på bidrag.

Under lång tid har man haft 250 platser för förvaring för de 40 000 som man räknar skall gå under jorden av den 162 000 som kom 2015 när de inte får uppehållstillstånd. Man har dock anslaget pengar till ytterligare 100 platser. Anslaget pengar i stället för att ta in privata entreprenörer som skulle ordna med tillfälliga boenden som är övervakade.

Nu säger Socialdemokraterna att det är oseriöst:

 

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Tomas Eneroth säger vid 13-tiden till Aftonbladet att allianspartiernas besked är ”extraordinärt och oseriöst”. 

 

Nu säger K-G Bergström i Expressen:

”Inget man pratar om på fikarasten, sa inrikesminister Anders Ygeman efter dagens utfrågning i justitieutskottet.

Jag antar att det skulle vara ett försvar för att han varken informerade sin chef, statsministern, eller sin ansvariga kollega, infrastrukturminister Anna Johansson om IT-skandalen i Transportstyrelsen.

Svaret är förstås klatschigt men vid närmare granskning inte särskilt seriöst. 

Anders Ygeman sitter nämligen i ett organ där det sannerligen borde vara rimligt att ta upp säkerhetsfrågor. I samma organ finns också statsminister Stefan Löfven och några till. Det handlar om det säkerhetspolitiska råd som statsministern tog initiativ till i början av sin regeringstid. Men enligt mina uppgifter ska inte heller det ha dugt som samtalsforum. Där talar man inte operativa frågor utan om strategiska, lär de undrande riksdagsledamöterna ha fått veta i dag. 

Så frågan är var statsministern ska få information om akuta nationella säkerhetsproblem, när det byggts såna ogenomträngliga informationsmurar kring honom.”

 

Nu säger Vänstern att:

Det är Alliansens fel för att man lämnat ut objekt på entreprenad. Samt att de skulle ta sitt ansvar. Inte att en generaldirektör medvetet brutit mot tre säkerhetsföreskrifter trots varning från Säpo och att det hela försökts tystast ner.

 

Lars