Så lika men ändå så olika

Så lika men ändå så olika. Eller Så när men ändå så fjärran.

 

”M-ledaren Anna Kinberg Batra visade på ett starkt agerande på gårdagens presskonferens när hon beslutade att peta Beatrice Ask och Tomas Tobé, säger statsvetaren Jenny Madestam till SvD.”

 

Eller:

Ledare BLT

den 23 augusti 2016 · 

Man kan inte sätta plåster på ett benbrott och man kan inte lösa proppen på bostadsmarknaden genom att bygga flera studentbostäder. Man måste bota det som verkligen är fel i istället för att bara behandla symtomen

 

Och så lite om utvisningspotentialen:

I början på maj i fjol presenterade Ygeman tillsammans med migrationsminister Morgan Johansson (S) regeringens åtgärder för att åstadkomma detta i praktiken, varvid beräkningen justerats till att omkring 60 000 – 80 000 människor kommer att utvisas de närmaste åren. Regeringen öronmärkte pengar i vårbudgeten som skulle gå till polisen och Migrationsverket. Antalet förvarsplatser skulle ökas från de då befintliga 250 till 350 platser.

Var kommer utvisningsgeneralen in i den här bilden? Jo, vederbörande får i uppdrag att snabbt öka antalet boenden där av polisen omhändertagna personer kan sitta i förvar, samt vässa logistiken i avvisningsprocessen. Lite hårddraget bör det räcka med en övernattning och sedan vidare med en flight dagen därpå, eller i en större grupp i ett chartrat plan efter ytterligare några dagar.

Är det möjligt att snabbt öka antalet förvarsplatser? Klart det är, det är bara att använda samma handlingskraftiga entreprenörer som snabbt skakade fram en massa asylboenden 2014 och 2015.

Det är inte en fråga om det är möjligt. Det är blott en fråga om politisk vilja, handlingskraft och mod.

Andreas Henriksson