Time out

Kent Ekeroth bör ta en time out från allt politiskt arbete under den tid rättsprocessen pågår uppmanas han av Åkesson,

Det var det senaste beskedet i affären Ekeroth.  Det är åtminstone tredje gången det sker för hans del i någon form och nu åtalas han för ringa misshandel och uppmanas av Åkesson att ta ”time out” från riksdagen samt lämna sin plats i justitieutskottet. Men det finns inget som heter time out. Om inte Ekeroth ska delta i riksdagsarbetet får han ta och betala ledigheten själv.

Det är uppenbart ironin i att en politiker profilerad i just rättsfrågor – och som aldrig försitter en möjlighet att tala om invandrares brottslighet – nu står åtalad för misshandel.

Men ”Begreppet saknas helt i det reglemente, riksdagsordningen, som reglerar riksdagens arbete. Det är ett hittepåbegrepp som riksdagsledamöterna uppfunnit utanför gällande regelverk. Upphovskvinnan är Mona Sahlin som använde uttrycket i samband med Tobleroneskandelen 1995”
Detta enligt Svenska Dagbladet.
Pausen innebär helt enkelt att ledamoten struntar i att delta i riksdagsarbetet.

I ett porträtt av Kent Ekeroth kallade DN:s Karin Eriksson honom ”en symbol för partiets dubbla måttstockar”. ”Sverigedemokraterna har rensat ut otaliga företrädare och medlemmar efter de olika varianter av skandaler som aldrig tycks ta slut för partiet: öppen rasism, våld och hot, flört med nazismen, annan brottslighet. Men Ekeroth har tagit timeout, kommit tillbaka – och suttit kvar.”

För övrigt om en helt annan politiker:
AnnaKinberg Batra har ett omfattande CV. Hon är uppvuxen i Holland och Sverige, är utbildad civilekonom och har tidigare arbetat på regeringskansliet, i Europaparlamentet, på PR-byrå och Stockholms handelskammare. Hon har också drivit ett eget företag inom kommunikation och pr. Hon har skrivit boken “Indien – från stackare till stormakt” (Timbro 2005)
Enligt ovan meriter varför då dessa papegoja svar vid intervjuer?

Lars

.