Döden döden döden

Döden döden döden

Nyheter

 

Döden döden döden

Det var det svar som intervjuaren fick av Astrid Lindgren på frågan om vad hon och hennes syster talade med varandra I telefon vid slutet av hennes levnad.

Jag tänkte på det citatet när jag i går såg på Tv 4 och dess nyhetsprogram.

Först var det information om orkanen och dess ödeläggelse av Haiti.

Sedan var det om rapporter om samma orkans väntade ödeläggelse av Florida.

Därefter följde ett reportage om en mor som flytt från Syrien och fastnat i Bulgarien med sitt barn. Maken hade inte hörts av.

Ytterligare ett reportage om indraget handikappstöd för en förståndshandikappad flicka som bara kunde ligga och sparka på golvet.

Fortsättningen blev också om ett barn. Denna gång om en nyfödd som fyra gången fått sin operation uppskjuten på Drottnings Sylvias sjukhus i Göteborg.

Avslutningen blev närbilder av döda laxar från något vattendrag i Sverige med närbilder på deras öppna munnar och bortruttnade ögonhålor.

Enda glada nyheten torde var den som inte kom i Tv utan i nyhetssammandrag i mobilen om att Jan Björklund inte skulle avgå som partiledare. Det var en anka från regeringskansliet.

Glad för nu behöver inte partierna börja med kvotering av partiledare i stället för kompetens vid tillsättande av nya. Annars hade oppositionen kunnat innehållit fyra kvinnor samt regeringen varit en feministisk regering.

Min gode vän fotbollsdomaren undrade häromdagen när de skall kvotera in kvinnliga fotbollsspelare i herrlandslaget.

 

 

Lars